Om oss

Impression Of Silk kennel er et lite kvalitetsoppdrett som holder til i Haugesund og Mo i Rana. Vi har holdt på med rasen siden 2008 og har et stort fokus på helse, gemytt og rasetypiske hunder.

Vi er en familie på 5 fra Haugesund; Sigbjørn, Asta, Roger, Jonny og Monika. I 2008 fikk vi vår første havanais, Happy, og kjærligheten for rasen vokste enda mer. Vi prøvde tidlig ut utstilling og ble raskt bitt av basillen. 

Vår visjon er å oppfostre friske, fine valper med en god mentalitet som skal være til glede for sine nye eiere.

Hundene våre har årlig veterinærsjekk, er fullvaksinert og helsesjekket uten arvelige sykdommer. Vi følger NKKs og NBHKs retningslinjer for avl og oppdrett.  De fleste av våre hunder har entret utstillingsringen ettersom det er en hobby vi trives med, det vil ikke si at dette er noe krav for fremtidige valpekjøpere å stille ut deres valp. 

Er dere interessert i å vite mer om oss og våre hunder så er det bare å ta kontakt.

Mitt navn er Sigbjørn og jeg er gift med Asta. Vi har begge hatt hund rundt oss hele livet. Jeg er utdannet som elektroingeniør, men i 2007 ble jeg sykemeldt, og fikk senere diagnosen ME. Jeg har vært mye hjemmeværende og hundene har vært til stor glede og terapi for meg.

Jeg brenner for at dyr skal ha god helse. Noe som er viktig for meg når vi både kjøper inn nye individer og planlegger fremtidige kull. 

I 2011 når vår første tispe kom fra Danmark fikk jeg høre om pleieproduktene Iv San Bernard, og i 2016 startet jeg firmaet Impression Of Silk pleieprodukter AS. Dette har gjort at jeg kan få være med å hjelpe hunder med hudproblemer, i tillegg til å selge produkter av særdeles høy kvalitet. 

Mitt navn er Monika, jeg er utdannet sykepleier og jeg har så lenge jeg kan huske vært både interessert og glad i hund. Gleden var stor når vi endelig fikk hund i hus, og hund som hobby ble en realitet. Allerede ved vår første havanais begynte jeg å gå i "barn og hund", hvor jeg etterhvert begynte å konkurrere i de vanlige klassene når Silke kom til oss.

Jeg begynte tidlig å være interessert i avl, eksteriør og genetikk og når muligheten bydde seg tok jeg NKKs kynologikurs. Ved to anledninger har jeg vært med i raseklubbens avlsråd. I 2017 ble oppdretterdrømmen et skritt nærmere en realitet og jeg var offisielt medeier i Impression Of Silk kennel.