Valp fra oss

Vi driver oppdrett i liten grad, og det er viktig for oss å avle frem glade, friske og rasetypiske valper som kan være til glede til deres nye eiere. Vi bruker god tid på å planlegge hver eneste kombinasjon, og vi planlegger kull når vi selv kunne tenkt oss en valp fra kombinasjonen. Vi er kresne på helse, og bruker mye tid på å sjekke helsen på linjene i de forskjellige hundedatabasene. Vi er nøye med å velge ut avlsdyr og vi setter samme krav til våre egne hunder, som til hannhundene vi velger å låne.

Ved kjøp av valp fra oss vil det alltid være et åpent tilbud om kontakt, dersom valpekjøper ønsker det. Vi kommer ikke til å løpe ned dørene deres, men synes det er trivelig å holde kontakt og bli oppdatert på valpen. Det er ikke alltid like lett å skulle kontakte alle valpekjøpere, og det betyr ikke at vi ikke tenker på valpen, for det gjør vi. Vi legger ned mye kjærlighet i valpene våre, og det er ikke en lett oppgave å levere fra seg en av våre lykkepiller. Vi setter alltid stor pris på en oppdatering i ny og ne, uansett om det er noe lite eller stort. Vi synes det er viktig å holde kontakten med valp og valpekjøpere, og vi vil alltid prøve å hjelpe og svare på deres spørsmål så godt vi kan.

Valp fra oss vil være NKK-registrert med stamtavle. Ved levering vil de være chippet, behandlet med ormekur, vaksinert og bli levert med gyldig veterinærsjekk. Foreldrene vil være helseundersøkt etter Norsk Kennel Klubs (NKK) og Norsk Bichon Havanais Klubbens (NBHK) retningslinjer. Det vil si at hundene er patellasjekket 0/0 (fri), hjertesjekket uten anmerkning og øyelyst fri for arvelige sykdommer. Valpen vil bli levert fra oss ved 9-10 ukers alder.

Valpene vil også leveres med en valpepakke. Valpepakken vil inneholde en perm med viktige papirer om valpen din
, rasen og hund, en leke og et teppe med lukt av moren. Vi kan også anbefale en valpepakke fra vår nettbutikk, Impression Of Silk pleieprodukter AS, som inneholder pleieprodukter som vi selv bruker på våre hunder.

Selv om hundeustilling er en av våre store hobbyer, forventer vi ikke dette av våre valpekjøpere. Vi ønsker derimot at valpekjøperne skal være ærlig om hva de ønsker når de tar kontakt. Har du/dere spesielle ønsker som f.eks. utstilling eller avl ønsker vi gjerne at det blir nevnt. Vi avler først og fremst frem friske, glade familiehunder og selger gladelig valper til passende familier. Hos oss er det ikke første-mann-til-mølla-prinsipp, og det er vi som fordeler valp til passende familie. Det er mye som skal være på plass som f.eks. gemytt, kjemi og eksteriør.

Sosialisering er viktig for oss og når valpen blir levert vil den ha møtt mennesker i alle aldre, hunder og ha vært med på flere bilturer m.m. Vi ønsker å prege valpene og la dem bli sosialisert etter beste evne.Vi legger stor stolthet i å levere trygge, kjærlige og glade valper. Når valpen er levert er det videre valpekjøpers ansvar å fortsette å prege og sosialisere valpen.Vi ønsker at valpen skal ta del i deres hverdag og bli sett på som et fullverdig familiemedlem. Du kan lese mer om sosialisering her.

Vi ønsker at dere skal ha god tid til hunden og kjenne til rasen når dere kjøper en Bichon Havanais fra oss. Bichon Havanais er en langhåret rase og krever pelsstell. Dette er uavhengig om hunden holdes i lang pels eller blir klippet. Ved henting av valp fra oss vil vi alltid ha en liten gjennomgang i pelsstell. Hvis du vil lese mer om pelsstell har vi laget en egen side for det her.

For å bli vurdert til å kjøpe valp av oss kan du begynne ved å sende oss en mail som inneholder opplysninger om familien, barn, jobbsituasjon og annen relevant informasjon om hvordan valpen vil få det hos deg/dere. Etter dette ønsker vi å ha en samtale over telefon. Dette for at vi kan bli kjent med hverandre. Før kjøp av valp ønsker vi også at dere skal komme på besøk for å møte oss, våre hunder og eventuelt valper.

Dersom du/dere er interessert i valp fra oss er du/dere velkommen til å kontakte oss her.